Silhouet. Slimmad. Skandinavisk. Attraktiv.

Silhouet.

Skapa en personlig stil

Silhouet har en avskalad skandinavisk stil och är helt enkelt fantastisk. Designen finns i både klassiska och beröringsfria kranar, sju vackra färger och det finns ett komplett sortiment av badrumstillbehör. Den ypperliga funktionen kombineras  lätt med material, färger  och tillbehör som återger din stil och den atmosfär du vill ha i hemmet.


Med sin rena och inbjudande design passar Silhouet fint in i både dagens och morgondagens kök och badrum. För badrummet finns Silhouet i fem olika höjder så att du kan använda dem tillsammans med ett högt tvättställ på en bänkskiva. Det eleganta duschsystemet från Silhouet har ett duschhuvud med ultratunn design som verkar sväva, vilket ger en mycket sofistikerad look. Silhouet är kärnan i tidlös dansk design och har en enastående dansk Damixa-kvalitet.

Silhouet sortimentet finns i 8 färger

Matt Black Motstår fingeravtryck 

Matt svart är vackert minimalistisk med sin nedtonade mörka stil, i perfekt kontrast till den moderna looken på många kök och badrum. Den mattsvarta ytan bleknar inte med åren och är motståndskraftig mot smuts och feta fingeravtryck.  


Primer används som basskikt för lim och svart färg. Toppfärg ger ett matt utseende, och det är detta skikt som ger den hårda ytan som motstår fingeravtryck.

Matt White UV-beständig yta 

Silhouet Matt White är minimalism i sin renaste form.  Den vita ytan gör att formen och detaljerna framträder tydligt.  


Låt dig inte förleddas av att ytan ser ömtålig ut. Pulverlacken är stark och förvånansvärt lätt att rengöra. Ytan är UV-beständig, så kranen gulnar inte på grund av solljus utan förblir som ny.

PVD-behandlad för extra hållbarhet

Stål, borstad mässing och borstad koppar är diskreta och eleganta alternativ till krom och passar i nästan alla kök och badrum.


Tack vare PVD-tekniken får Silhouet en hårdare metallbeläggning som är extremt tålig och motståndskraftig mot repor, korrosion och missfärgningar. Silhouet i mässing är extra tålig tack vare slitstark PVD-beläggning.

🛒

Köp och utforska våra populära produktserier på

Möt formgivarna 

De prisbelönta danska industriformgivarna Christina Halskov och Hanne Dalsgaard hjälpte Damixa att förverkliga Silhouet. Duons arbete är djupt rotat i den skandinaviska designtraditionen och integrerar estetisk och funktionell design.


Målet med Silhouet var att skapa en enkel, modern och tilltalande serie av kranar och blandare, förklarar Christina Halskov: ”Kranen, antingen för köket eller badrummet, är både ett funktionellt föremål och en inredningsdetalj i moderna hem. Vi ville skapa en serie genuina kranar utan krusiduller, som är ett nöje att använda i vardagen och som håller mycket länge, både vad gäller design och kvalitet.


Se ett urval av serien här

Hittade du inget utförande som passar din stil?

Ta då en titt på våra övriga serier