Silhouet. Slimmad. Skandinavisk. Attraktiv.

Snyggare än någonsin

Med sin rena, inbjudande design smälter Silhouet vackert in i såväl dagens som morgondagens kök och badrum. Silhouet finns i fem olika höjder och utföranden för tvättställ, vilket innebär att den även kan användas på en hög bänkskiva med påmonterad tvättställsho.


Det eleganta Silhouet-duschsystemet har ett duschhuvud som med sin ultralätta design tycks sväva, vilket ger ett ännu mer sofistikerat utseende. Silhouet är essensen av tidlös dansk design och enastående Damixa-kvalitet.

Silhouet finns i sex vackra ytbehandlingar:

Krom, stål, mässing, borstad mässing, borstad koppar och mattsvart med anti-fingeravtrycksteknik. ​​​​​​

Mattsvart Anti-fingerprint

Mattsvart är vackert minimalistiskt och det nedtonade mörka blir en snygg kontrast till inredning i mer moderna kök och badrum. Den mattsvarta ytan bleknar inte med åren och är dessutom resistent mot smuts och fingeravtryck.

Tåliga PVD-behandlade ytor

Stål, borstad mässing och borstad koppar är diskreta och eleganta alternativ till krom och passar i nästan alla kök och badrum. Tack vare PVD-tekniken får Silhouet en hårdare metallbeläggning som är extremt tålig och motståndskraftig mot repor, korrosion och missfärgningar.

PVD-behandlad mässing för extra hållbarhet

Polerad mässing (PVD) är ett snyggt Silhouet-alternativ för badrum och kök som andas nostalgi. Silhouet i mässing är extra tålig tack vare slitstark PVD-beläggning.

Se ett urval av serien här

Halskov & Dalsgaard Design

Träffa formgivaren

Det prisbelönta danska designföretaget Halskov och Dalsgaard Design, som grundades 1990 av Christina Halskov och Hanne Dalsgaard, bidrog till att ta fram Silhouet från Damixa.Duons arbete är djupt rotat i den danska/skandinaviska designtraditionen och integrerar estetisk och funktionell design. Halskov & Dalsgaard Design har designat produkter för bland annat Stelton, Holmegaard, IKEA och Sticks'n'Sushi.

Hittade du inget utförande som passar din stil?

Ta då en titt på våra övriga serier