Damixa Silhouet blandare - Slimmad. Skandinavisk. Attraktiv. [https://damixa.se]

Silhouet

Slimmad. Skandinavisk. Attraktiv.

Med sin rena, inbjudande design smälter Silhouet in på ett vackert sätt, såväl i dagens kök och badrum som i morgondagens. Silhouet finns i tre olika höjder för badrummets tvättställ, så att du även kan använda den på en hög bänkskiva med påmonterad tvättställsho. Det eleganta Silhouet-duschsystemet har ett duschhuvud som med sin ultralätta design tycks sväva, vilket ger ett ännu mer sofistikerat utseende. Silhouet är essensen i tidlös skandinavisk design och enastående Damixa-kvalitet.


Träffa formgivarna

Målet med Silhouet var att skapa en enkel, modern och tilltalande serie kranar och blandare, förklarar Christina Halskov:”Kranen, oavsett om den finns är i köket eller i badrummet, är både funktionell och ett designelement i moderna hem. Vi ville skapa en serie äkta, enkla kranar som  är ett nöje att använda i vardagen och som kommer att hålla mycket länge, både när det gäller design och produktkvalitet.”

Finns nu i nya härliga färger

Silhouet, designad av den prisbelönta danska duon Halskov & Dalsgaard, introducerades tidigare
med den klassiska ytan i krom, och nu finns alltså Silhouet med de nya ytorna i mattsvart, tenn och
mässing.

Mat Svart med en oöverträffad kvalitet

Den matta lacken är särskilt resistent mot smuts och fingeravtryck och håller den fina
svarta färgen under många år.

Tenn och mässing i PVD yta

För två av de nya ytbehandlingarna – tenn och mässing – har vi använt den speciella PVD-tekniken.
Det ger en mycket hård metallbeläggning som är smutsavvisande, tålig mot repor och som inte
bleknar.

Halskov & Dalsgaard Design

Träffa formgivaren

Det prisbelönta danska designföretaget Halskov och Dalsgaard Design, som grundades 1990 av Christina Halskov och Hanne Dalsgaard, bidrog till att ta fram Silhouet från Damixa.Duons arbete är djupt rotat i den danska/skandinaviska designtraditionen och integrerar estetisk och funktionell design. Halskov & Dalsgaard Design har designat produkter för bland annat Stelton, Holmegaard, IKEA och Sticks'n'Sushi.

Se ett urval av serien här