Silhouet.

Standing out by blending in.

Silhouets minimalistiska uttryck har en ljus och tydlig design. Alla överflödiga detaljer har tagits bort, så det är proportionerna som skapar designen. Med sin suveräna funktion och snygga rena linjer passar Silhouet in naturligt i dagens och morgondagens hem eftersom designen fyller utrymmet genom att smälta in.


Du kan välja Silhouet för både köket och badrummet, vilket skapar en röd tråd i ditt hem med exakt den stil du vill ha. Silhouet-serien finns med klassiska kranar, beröringsfria kranar och kokkranar, samt ett matchande duschsystem för badrummet och ett komplett utbud av tillbehör. Silhouet finns i sju vackra ytor: krom, stål, matt vit, matt svart, polerad mässing, borstad mässing och borstad koppar.

Grafitgrå

Silhouet Graphite Grey är ren minimalism. Nedtonat och uppmärksammat – allt på en gång.Som att sänka rösten för att lugna ner rummet.

Kokande vatten

Silhouet Instant kombinerar en klassisk kran och en kokande vattenkran i en snygg, säker och användarvänlig design.Så sluta vänta: Ta dig in i en ny dag med kokande vatten till hands.

Inbyggnad

Dansk design och kompromisslös kvalitet finns i Damixas DNA. Damixas inbyggnadsbox är tillverkad i Sverige och har visat sitt värde på de europeiska marknaderna i tiotals år.

Beröringsfria

Silhouet Touchless är en revolution inom beröringsfria blandare. Serien är speciellt designad för hemmabruk och kombinerar en elegant design med en funktionalitet som uppfyller alla behov man har i köket och badrummet. Slöseriet med vatten minskar och du behöver aldrig röra blandaren med smutsiga händer vilket minskar risken att sprida virus och bakterier.

Tillbehör

Silhouet Collection är en komplett serie badrumstillbehör som matchar designen och ytorna i den populära Silhouet-serien. Du kan få allt från handdukskrokar till toalettpappershållare i exakt samma färg och med exakt samma yta somkranen och duschen, vilket skapar helhet och enhetlig stil i rummet.

Mattvit

Silhouet matt white är minimalism i sin renaste form. Designen är snygg, skandinavisk och tidlös och den matta, vita ytan gör att formen framträder tydligt. Ytan är tålig, hård och UV-beständig, så kranen är lätt att rengöra och förblir vit och som ny.  Ett självklart val för det ljusa köket eller badrummet, men också effektivt somkontrast till mörka ytor och färgstarka rum. Om du älskar färg - lägg till lite vitt!

Se ett urval av serien här

Träffa formgivaren

Det prisbelönta danska designföretaget Halskov och Dalsgaard Design, som grundades 1990 av Christina Halskov och Hanne Dalsgaard, bidrog till att ta fram Silhouet från Damixa.Duons arbete är djupt rotat i den danska/skandinaviska designtraditionen och integrerar estetisk och funktionell design.


Målet med Silhouet var att skapa en enkel, modern och tilltalande serie kranar och blandare, förklarar Christina Halskov:”Kranen, oavsett om den finns är i köket eller i badrummet, är både funktionell och ett designelement i moderna hem. Vi ville skapa en serie äkta, enkla kranar som  är ett nöje att använda i vardagen och som kommer att hålla mycket länge, både när det gäller design och produktkvalitet.”