„under årens lopp har vi envist hållit fast vid de grundläggande principer, som gör oss till något alldeles speciellt"

Tillbaka till arkivet

Vi har utvecklat många designklassiker som har prytt kök och badrum i hela världen. Vi är stolta över att än idag vara ett av de danska favoritmärkena, när det gäller bra design och unika funktioner – och det vill vi fortsätta med.


Vår historia

Vår historia börjar redan 1932, då företaget Smith & Co grundades i Odenses gamla Skibhuskvarter. På den tiden var det bara en liten fabrik som tillverkade reservdelar till motorcyklar, men den växte senare och började utveckla och producera delar till rör. Detta blev grundstenen till det Damixa som vi känner till idag: Ett internationellt erkänt, danskt företag, känt för innovation, design och högsta kvalitet.


Vi finns än idag i Odense. Vi är stolta över våra Odense-rötter och de milstolpar vi har uppnått under vår långa historia. Damixa är erkänt för att sätta nya standarder. Vi var först i Europa med en engreppsblandare som gör den lätt och praktisk att använda. Det var också vi som först införde den röda och blå temperaturindikatorn, som idag ofta ingår som ett element i blandare som tillverkas i hela världen. Och det var Damixa som uppfann den hästskoformade muttern som används i många blandare runt om i världen än idag. Vårt mål är att fortsätta hjälpa till att sätta agendan när det gäller dansk kvalitet och design.