When design makes sense

Dansk design i en klass för sig

”When design makes sense (Meningsfull design)” är inte bara ett talesätt på Damixa. Det är en filosofi som vi lever upp till hela tiden. Det är viktigt för oss att varje enskild kran som lämnar fabriken, lever upp till våra egna standarder.Och vi har mycket stränga krav – både när det gäller utsidan och insidan av våra kranar. Form och funktion måste gå hand i hand. Utseende, funktion och smarta integrerade funktioner ska fungera som en helhet. Först då kan vi leva upp till vår designfilosofi om meningsfull design. ”When design makes sense” (Meningsfull design).


When design makes sense

Damixas design är djupt rotad i den danska och nordiska designtraditionen, som ofta karaktäriseras av enkla linjer och ett tidlöst uttryck som aldrig blir omodernt. Men vi är inte heller rädda för att utmana denna tradition.Vi utmanar bekanta begrepp, testar gränser och sätter nya standarder. Våra designers drivs av en nästan obetvinglig lust att granska, utmana och utveckla skandinavisk design. Samtidigt kan de kombinera design med funktionell innovation och ett konstant fokus på användarvänlighet.


​​​​​​​De slutliga resultaten – de kranar, duschar och duschsystem som Damixa producerar – talar för sig själva. Oavsett om du tittar på utseendet, använder kranen eller läser listan över smarta funktioner, ser du omedelbart att vi på Damixa, befinner oss i en egen klass.

Spela vårt märkefilm ovan

Historia

Tillverkning

Utveckling

DNA