„hos oss lämnas ingenting åt slumpen"


Vilka är vi?

Vi är med dig hela vägen från utvecklings- och testlaboratorierna tills den färdiga produkten hamnar hemma hos dig. En vattenkran är inte bara en vattenkran. Det är en viktig del av hemmet och ska göra vardagen enklare. Den måste vara lätt att använda, ha smarta funktioner och naturligtvis vara fin att titta på.


Om Damixa

Damixa har, sedan 1932, haft ett uppdrag att skapa tidlös design i kombination med användbara funktioner och bra hantverk. Bra hantverk är grunden i vårt sätt att arbeta, och är djupt förankrat i vårt sätt att tänka och utveckla våra produkter. Vår ambition är att skapa tidlös design som gör livet lättare för individen.


Damixa är en del av det danska kulturarvet. Vi har danska rötter och danska traditioner som genomsyrar våra produkter inifrån och ut. Innovation finns i vårt DNA, och våra ingenjörer arbetar ständigt med att utveckla, förbättra och optimera våra produkter. För oss är en vattenkran inte bara en vattenkran, och vi har alltid miljö, design och användbarhet i åtanke när vi utvecklar nya produkter. Vi tror att hållbarhet är ett delat ansvar och därför är våra blandare tillgängliga med unika funktioner som Cold Start, Eco Save och Eco Click.


Vi är kända – och erkända – för våra vackra blandare, som representerar det bästa inom dansk design och kvalitet. Men vi är lika engagerade av insidan. Allt det som konsumenterna inte kan se utifrån, men som är avgörande för att blandaren fungerar perfekt. År efter år.


År 2014 blev Damixa en del av svenska FM Mattsson Mora Group, som är marknadsledande inom blandare och duschsystem i Norden.