Träffar formgivarna

Talangfulla designers personifierar Damixa

Damixa är känt för en högklassig design och det är så det kommer att vara. Detta är anledningen till att företaget har ett nära samarbete med trendsättande designers från Danmark och utomlands för att Damixa vill vara kvar i fronten av blandare för framtidens hem.

Träffa formgivaren:

Halskov & Dalsgaard design

Det prisbelönta danska designföretaget Halskov och Dalsgaard Design, som grundades 1990 av Christina Halskov och Hanne Dalsgaard, bidrog till att ta fram Silhouet från Damixa.Duons arbete är djupt rotat i den danska/skandinaviska designtraditionen och integrerar estetisk och funktionell design. Halskov & Dalsgaard Design har designat produkter för bland annat Stelton, Holmegaard, IKEA och Sticks'n'Sushi.


Målet med Silhouet var att skapa en enkel, modern och tilltalande serie kranar och blandare, förklarar Christina Halskov:”Kranen, oavsett om den finns är i köket eller i badrummet, är både funktionell och ett designelement i moderna hem. Vi ville skapa en serie äkta, enkla kranar som  är ett nöje att använda i vardagen och som kommer att hålla mycket länge, både när det gäller design och produktkvalitet.”

Träffa formgivaren:

Jakob Jensen

Jakob Jensen är designingenjör på Damixa och har ritat flera av våra mest populära kranar.  Detta har alltid gjorts med respekt för den danska och nordiska designtraditionen, samt ett genomgående fokus på att designen ska stödja funktionen.


”För mig handlar det inte bara om att utforma något vackert, oavsett om det är stramt och vinklat eller mjukt och kurvigt. Designen måste vara meningsfull och den måste ha ett samband med hur varje anställd arbetar. Jag kan faktiskt inte uttrycka det bättre än vi redan gör med Damixas designfilosofi, When design makes sense (Meningsfull design)”, säger Jakob Jensen.

Träffa formgivaren:

Claus Rantzau

Claus Rantzau är designingenjör på Damixa och mannen bakom sortimenten Free, Pine and Rowan, samt den traditionella 1-greppsversionen av Tradition. Han förklarar att Damixas designprocess bygger på att göra vardagen enklare och mer miljövänlig för användarna:


”Vid utformningen av nya Damixa-produkter bygger vårt arbete ofta på en konkret utmaning. Vi får synpunkter från våra kunder, säljare och återförsäljare om vardagliga problem som service eller rengöring. Vi försöker lösa dessa utmaningar genom att utforma produkter som är visuellt lockande, väl genomtänkta, av hög kvalitet och har snygga och praktiska funktioner.”