Damixa Silhouet i nya härliga kran färger: Mattsvart, stål & mässing [www.damixa.se]

Silhouet i nya härliga färger

Slimmad. Skandinavisk. Attraktiv.

Kök och badrum har en stor betydelse i våra hem. Vi använder dom varje dag, och funktionen är av största betydelse. Genom att addera färg och form i inredningen kan man uppnå stor effekt.


Den eleganta designserien Silhouet har nu utökats med tre snygga ytbehandlingar som ger fler möjligheter att sätta en mer personlig prägel på sitt hem. Silhouet är en elegant och inbjudande blandarserie, designad av den prisbelönta danska duon Halskov & Dalsgaard. I serien finns blandare och duschar för både kök och badrum. Den introducerades tidigare i år med den klassiska ytan i krom, och nu finns alltså Silhouet med de nya ytorna i mattsvart, stål och mässing.


Fokus på kvalitet och hållbarhet

Många konsumenter vill kunna välja mellan flera färger på sina blandare. Vi är känt för dansk design, vattenbesparande funktioner och oöverträffade kvalitetsprodukter. Därför är de tre nya ytbehandlingarna inte bara avsedda att se snygga ut men också med ett starkt fokus på användarvänlighet, kvalitet och hållbarhet, säger produktchef Søren Braae.


Tåliga ytbehandlingar

För två av de nya ytbehandlingarna – stål och mässing – har vi använt den speciella PVD-tekniken. Det ger en mycket hård metallbeläggning som är smutsavvisande, tålig mot repor och som inte bleknar. Den matta lacken är särskilt resistent mot smuts och fingeravtryck och håller den fina svarta färgen under många år.

Se ett urval av de nya färger här

Halskov & Dalsgaard Design

Träffa formgivaren

Det prisbelönta danska designföretaget Halskov och Dalsgaard Design, som grundades 1990 av Christina Halskov och Hanne Dalsgaard, bidrog till att ta fram Silhouet från Damixa.Duons arbete är djupt rotat i den danska/skandinaviska designtraditionen och integrerar estetisk och funktionell design. Halskov & Dalsgaard Design har designat produkter för bland annat Stelton, Holmegaard, IKEA och Sticks'n'Sushi.