Pine

En ny profil i en klass för sig

En kran behöver inte alltid vara helt rund i kanterna. Pine sticker ut från mängden med sin egen unika profil. Vinklar och skarpa linjer möter mjuka och runda linjer i Pine, vilket kan bli en ny designklassiker. Snygga och ekonomiska egenskaper har införlivats i designen.

Så här skapades Pine

Pine är resultatet av en designprocess som består av en designdag, val av koncept samt en fokusgrupp som består av användare. Kranen passar många stilar i kök och badrum med sin kombination av kvadratiska former och bågformer.


”Med Pine ville vi utmana tanken att en kran alltid måste vara rund. Vi tog inspirationen från trenden med den rundade kvadraten och överförde den till en annan design med en profil som är både vinklad och rundad samtidigt”, säger Damixas formgivare Claus Rantzau, mannen bakom Pines unika utseende.

🛒

Köp och utforska våra populära produktserier på

Matt Black Motstår fingeravtryck 

Matt svart är vackert minimalistisk med sin nedtonade mörka stil, i perfekt kontrast till den moderna looken på många kök och badrum. Den mattsvarta ytan bleknar inte med åren och är motståndskraftig mot smuts och feta fingeravtryck.  


Primer används som basskikt för lim och svart färg. Toppfärg ger ett matt utseende, och det är detta skikt som ger den hårda ytan som motstår fingeravtryck.

PVD-behandlad för extra hållbarhet

Stål  är diskreta och eleganta alternativ till krom och passar i nästan alla kök och badrum.


Tack vare PVD-tekniken får Pine en hårdare metallbeläggning som är extremt tålig och motståndskraftig mot repor, korrosion och missfärgningar. Silhouet i mässing är extra tålig tack vare slitstark PVD-beläggning.

Claus Rantzau

Träffa formgivaren

Claus Rantzau är designingenjör på Damixa och mannen bakom sortimenten Free, Pine and Rowan, samt den traditionella 1-greppsversionen av Tradition. Han förklarar att Damixas designprocess bygger på att göra vardagen enklare och mer miljövänlig för användarna

Se ett urval av serien här