Damixas DNA Innovation, smarta funktioner och respekt för miljön

Vår DNA

En kran är inte bara en kran som man vrider på för att sätta på och stänga av vatten. Vi på Damixa anser att en kran ska vara lätt att använda, ha smarta integrerade funktioner, ha ett attraktivt utseende samt spara vatten och energi.


Damixa påbörjade utvecklingen av gammaldags kranar, till de moderna kranar som vi har idag, redan på 1950-talet. Vi har innovation i vårt DNA och vi har arbetat med nya standarder för kranar i många olika avseenden under Damixas 85-åriga historia.


Vi var det första företaget i Europa som tillverkade 1-greppskranar. Vi var det första som införde den röda och blå temperaturindikatorn. Och det var Damixa som uppfann den hästskoformade låsmuttern som används vid installation av kranar överallt i världen, samt unika X-Change för blixtsnabba byten av kranar.


Vi är kända – och välkända för våra attraktiva vattenkranar som representerar höjdpunkten i dansk design och kvalitet. Men vi är lika engagerade av insidan. Allt som konsumenten inte kan se på utsidan är avgörande för att kranen ska fungera optimalt. Och detta pågår år efter år.


Ingenjörerna på Damixa arbetar hela tiden med utveckling, förbättring och optimering. Alltid med samma syfte i åtanke: Att förbättra komforten och användarvänligheten och samtidigt ha största respekten för miljön.


Det är därför våra kranar har utvecklats med den senaste tekniken och smarta integrerade funktioner. Anti-scalding, Eco Save, Rub Clean och Cold start, är bara några exempel på de många smarta funktioner som finns i Damixas kranar.


Om Damixa

Historia

Tillverkning

Utveckling