Clover Green

Grön och väl genomtänkt

Clover Green är en elegant och effektiv kran med stilfulla, miljömedvetna funktioner. Ett fantastiskt sortiment med strama, enkla linjer som passar in i dagens hem Detta sortiment vann Red Dot Award: Produktdesign år 2011.


Red Dot Design Award

Hur Clover Green kom till

Jakob Jensen, designingenjör på Damixa, har formgivit Clover Green. Serien härstammar från ett utvecklingsprojekt som inte hade något att göra med design, säger Jakob Jensen:”Det började med utvecklingen av ett nytt system för insidan av våra kranar. Vi letade efter ett system som kunde återanvändas, så att vi inte skulle behöva uppfinna hjulet gång på gång. Clover var den första designen vi gjorde med det nya ”inkråmet”. Dess skarpa och definierat kantiga look är fortfarande väldigt populär och är ett exempel på Damixas tidlösa design.”Clover har sedan dess uppgraderats till Clover Green och innehåller flera snygga och kostnadsbesparande funktioner.

Jakob Jensen

Träffa formgivaren

Jakob Jensen är designingenjör på Damixa och har ritat flera av våra mest populära kranar. Detta har alltid gjorts med respekt för den danska och nordiska designtraditionen, samt ett genomgående fokus på att designen ska stödja funktionen.

Läs mer om formgivaren​​​​​​​

Se ett urval av serien här