A-Pex

Framtiden har anlänt – vackrare än någonsin

A-Pex banar vägen för framtidens kran. Den är designad av den danske toppdesignern Anders Hermansen och utvecklades på grundval av framtidsstudier och fokusgrupper med deltagande användare. Resultatet är ett banbrytande sortiment av kranar, där form och funktion interagerar perfekt.A-Pex har vunnit  flera designpriser och den unika positioneringen av handtagen gör att inget vatten spills på bänkskivan av våta händer.


A-Pex är själva essensen i Damixas designfilosofi When design makes sense (Meningsfull design) och har vunnit alla de fem internationella designpriserna:


Interior Innovation Award 2014
2 x Red Dot Award, Product Design 2014
2 x Red Dot Award, Product Design 2015

Hur A-Pex kom till

Innan vi skapade A-Pex, ställde vi en fråga till oss själva: Vad är det som användarna vill ha i framtidens kran?Vi lyckades intressera formgivaren Anders Hermansson för idén. Vi bjöd in framtidsforskaren Liselotte Lyngsø till en workshop. Vi designade, utvecklade och testade. Och vi presenterade våra idéer för ”vanliga” människor i fokusgrupper.De kom med sina förslag och vi gick tillbaka till ritbordet. Det höll vi på med tills vi tillsammans hade skapat exakt det som vi var ute efter: A-Pex.

Anders Hermansen

Träffa formgivaren

Anders Hermansen är en dansk industridesigner med otaliga bedrifter på sitt CV. Han är mannen bakom en följd av välkända Bang & Olufsen-produkter och har även designat ett antal unika möbler för bland annat det danska möbeldesignhuset Paustian. Anders Hermansen har vunnit åtskilliga danska och internationella designpriser.

Se ett urval av serien här