Träffar formgivarna

Talangfulla designers personifierar Damixa

Damixa är känt för en högklassig design och det är så det kommer att vara. Detta är anledningen till att företaget har ett nära samarbete med trendsättande designers från Danmark och utomlands för att Damixa vill vara kvar i fronten av blandare för framtidens hem.

Träffa formgivaren:

Anders Hermansen

Anders Hermansen är en dansk industridesigner med otaliga bedrifter på sitt CV. Han är mannen bakom en följd av välkända Bang & Olufsen-produkter och har även designat ett antal unika möbler för bland annat det danska möbeldesignhuset Paustian. Anders Hermansen har vunnit åtskilliga danska och internationella designpriser.

Träffa formgivaren:

Jakob Jensen

Jakob Jensen är designingenjör på Damixa och har ritat flera av våra mest populära kranar.  Detta har alltid gjorts med respekt för den danska och nordiska designtraditionen, samt ett genomgående fokus på att designen ska stödja funktionen.


”För mig handlar det inte bara om att utforma något vackert, oavsett om det är stramt och vinklat eller mjukt och kurvigt. Designen måste vara meningsfull och den måste ha ett samband med hur varje anställd arbetar. Jag kan faktiskt inte uttrycka det bättre än vi redan gör med Damixas designfilosofi, When design makes sense (Meningsfull design)”, säger Jakob Jensen.

Träffa formgivaren:

Claus Rantzau

Claus Rantzau är designingenjör på Damixa och mannen bakom sortimenten Free, Pine and Rowan, samt den traditionella 1-greppsversionen av Tradition. Han förklarar att Damixas designprocess bygger på att göra vardagen enklare och mer miljövänlig för användarna:


”Vid utformningen av nya Damixa-produkter bygger vårt arbete ofta på en konkret utmaning. Vi får synpunkter från våra kunder, säljare och återförsäljare om vardagliga problem som service eller rengöring. Vi försöker lösa dessa utmaningar genom att utforma produkter som är visuellt lockande, väl genomtänkta, av hög kvalitet och har snygga och praktiska funktioner.”

Träffa formgivaren:

Claus Rosager Nielsen

Claus Rosager Nielsen är formgivare och utvecklingschef på Damixa, där han har det övergripande ansvaret för innovation och utveckling av nya produkter.


”Innovation är en del av Damixas DNA, och innovation handlar om teknik, funktionalitet och design”, säger Claus, som hämtar inspiration från hela världen.”När det gäller design handlar det inte bara om att titta på de designtrender som pågår just nu. Det är lika viktigt att se vart de olika trenderna går och var de kommer att vara om 10 år.”

​​​​​​​

Claus Rosager Nielsen och hans kollegor fokuserar alltid på att hålla Damixas designlåga brinnande med dansk meningsfull design: ”Vi designar inte bara för designens skull. Våra produkter måste vara praktiska och vi strävar alltid efter att utveckla snygga funktioner för våra kranar. Därför måste funktionalitet och design alltid gå hand i hand.”

"Vi har alltid sett till att vi både uppfyller och överträffar konsumenternas förväntningar"

Ole Sander, CEO, FM Mattsson Mora Group Danmark