Designers

Talangfulla designers personifierar Damixa

Damixa är känt över hela världen för utmärkt dansk design. Det är vårt samarbete med duktiga designers som gör kranar i framtiden.


Damixa är känt för en högklassig design och det är så det kommer att vara. Detta är anledningen till att företaget har ett nära samarbete med trendsättande designers från Danmark och utomlands för att Damixa vill vara kvar i fronten av blandare för framtidens hem.


"Vi har alltid sett till att vi både uppfyller och överträffar konsumenternas förväntningar", förklarar Lars Ole Sander, President & CEO..

Design och funktion går hand i hand

Att designa en blandare är en utmanande uppgift. Det är både ett inredningsobjekt som återspeglar stilen i huset och ett oumbärligt dagligt verktyg. Därför är,
Damixas designfilosofi är att design och funktion ska gå hand i hand. Denna filosofi återspeglas i mottot "When design makes sense".

Vi lägger ner mycket resurser på att identifiera och förstå beteenden och förväntningar i kök och badrum. En Damixa blandare ska inte bara fungera väl. Dess utformning bör också förbli tilltalande i många år. Under årens lopp har våra blandare fått allmänt erkännande och vunnit flera internationella utmärkelser för dess design. Vi ser fram emot fortsatt spridning av bästa danska design.

Damixa bjuder konstant in unga danska designers och arkitekter för att komma med idéer för framtida blandare. För dem betyder det att deras arbete kan ses av 300 miljoner konsumenter. För oss ger det överraskande och spännande vinklar på utseende och funktionalitet hos blandare.

 

Anders Hermansen

 


Formgivaren Anders Hermansen är utbildad möbeldesigner vid den danska Designskolan 1982. Han har arbetat med flera ledande danska företag såsom Paustian A/S och Louis Poulsen. Sedan slutet av åttiotalet har han utvecklat profilprodukter med B&O - senast Beosound5 och BeoPlay V1.

Med den nya A-Pex från Damixa förs den stolta designtraditionen vidare. Dansk. Internationell. Annorlunda. Med avsikt att få en stilbildande design att vila på ett solit estetisk och användarvänligt fundament.

”Det har varit en spännande utmaning att förena konsumentens krav, nytänkande och klassiska funktioner i en armatur som skall kunna ge liv åt, och sätta en vacker och funktionell prägel, i rummet.”.

 

Arkitema

 

Design Manager Anne Qvist från den välkända arkitektbyrån Arkitema är kvinnan bakom Damixa's Profil - vacker minimalism för kök, badrum och dusch. Baserat på Arkitema filosofi att skapa sammanhållning mellan produkten och dess omgivningar har Anne Qvist utformat en modern klassiker som passar både gamla och nya hem.


Anne Qvist berättar om hennes design Profil: "Jag älskar god kvalitet och jag älskar allt som är enkelt och stilistiskt konsekvent. Detta var grunden för serien Profil som passar den tid vi lever i. Vi är upptagna i vår vardag. Vi vill omge oss med god design och saker bara måste fungera varje gång. Med Profil vet man att hela konceptet verkligen är genomtänkt och ger glädje i vardagen. "

 

 

Gneissgroup

 

Gneissgroup är ett designföretag i Köpenhamn med vilda idéer och en lust för innovation. Resultatet av det första partnerskapet mellan Gneissgroup och Damixa var det enkla och geniala G-Type som har vunnit ett internationellt designpris.


Designer Mikal Harrsen och arkitekt Torben Jørgensen från Gneissgroup kontaktade Damixa med den grundläggande idén för G-Type serien - och konceptet genererade sådan entusiasm i vår designavdelning att de omedelbart kastade sig in i den.

 

 

Damixas egna designers

 

Damixa har egna duktiga krafter på designsidan. Damixas designers funderade på varför vatten bara kan rinna nedåt från en blandare när det vore praktiskt om det också kunde flöda uppåt som i en fontän när man tex vill dricka från blandaren.

Med Arc ändrade Damixa på den föreställningen. Här kan pipen vridas i alla riktningar helt obehindrat så att man kan skölja ur en diskho eller ett handfat från hörn till hörn. Blandarens fina design och funktion har gjort att den blivit hedrad med flera internationella priser.

“Vi ville förena funktion med ett enkelt och stilrent uttryck som är kännetecknande för god dansk design. Därför använde Damixa för första gången en Joystick som grepp, samt en plastbeläggning som var enkel att rengöra och som tydligt markerade var man skulle reglera vattenflödet.” förklarar Claus Rosager Nielsen, Vice President Reasearch & Development.

Vitt och rött - bara att byta

Nu finns Arc serien i en ren krom version och i krom med svart, mjuk plast på handtaget och pipen. Dessutom kan du köpa lösa detaljer i vitt och rött, som konsumenten mycket lätt kan byta. Om intresset är stort kommer Damixa att lansera flera färger senare. På detta sätt kan blandaren ändra utseende när du vill sätta nya färger och byta stil i ditt kök eller badrum