Designpriser

Damixa Awards

Utmärkelse för inspirerande design och funktionalitet

 

Red Dot Design Award

 

Damixas eleganta design har vunnit flera internationella utmärkelser.


Damixa har åtta gånger vunnit det eftertraktade priset reddot design som är en av de mest prestigefyllda designpriser i världen. Tusentals produkter från hela världen tävlar om utmärkelsen. Det är en stor ära att vara bland de prisbelönta produkter för offentlig visning vid reddot Design Museum.


Damixa har vunnit RedDot Design Award för Merkur, Arc, G-Type och for Clover i 2011 och Clover Easy i 2012. Som det senaste tillskottet A-Pex tvättställsblandare tilldelades 2014 og Fern i 2015.

 

 

iF Product Design Award

 

Damixa har två gånger vunnit det viktiga priset för IF produktdesignpriset - ett eftertraktat erkännande för alla designföretag.


Damixa har vunnit pris för Arc och illusion.


"IF product design award är en av världens ledande designpriser och delas ut till företag som uppvisar särskild innovation i sin produktdesign. Varje år bedöms mer än 200 produkter från mer än 35 länder av en panel av internationella experter i Hannover Exhibition Centre. Den bästa får ett iF märke och med det en plats bland de främsta designföretagen i världen, säger Ole Sander, CEO.

Hon understryker att ett erkännande som kommer med dessa internationella utmärkelser är viktigt för Damixa och andra företag som konkurrerar intensivt på sina främsta kvalitetsprodukter.


"Internationella utmärkelser stärker vår image som en internationellt inriktad verksamhet för dansk design till världen och samtidigt säkerställer att funktionalitet och kvalitet är på sitt allra bästa, säger Ole Sander.

 

Interior Innovation Award

 

Interior Innovation Award är en av de mest framstående utmärkelserna inom den globla heminredningsbranschen och lanserades 2002 av IMM i Köln, som fortfarande står bakom tävlingen. Organisatör är German Design Counsil.

Interior Innovation Award bedömer innovativa produkter i hela branschen.

 

German Design Award

 

The aim of the German Design Award is to identify, present and honour unique design trends. A competition that advances the design scene.

Prizes of the international premium prize will go to topquality products and projects from product and communication design, design personalities and newcomers, all of whom are pioneering in German and international design landscape. 

Damixa has won for the award in 2015 for the A-Pex basin mixer